M/S "Multi Enovation" er bygg nr. 192 fra Sletta Verft AS. Foto: Verftet

«Multi Enovation» – fullelektrisk fra Sletta Verft

FSV Group AS fikk den 24. april overlevert «Multi Enovation» fra Sletta Verft. Den 17 meter lange båten vil kunne operere helelektrisk en hel arbeidsdag.

Stor kapasitet
Fartøyet er utviklet for å utføre service, support, frakte- og slepeoppdrag for havbruksnæringen. Det har en batterikapasitet på 1.050 kWh, noe som gjør båten ledende i dagens serviceflåte. Batteripakken sammen fartøydesign og det elektriske framdriftsmaskineriet sparer miljøet for 520 tonn CO2 per år, som tilsvarer et utslipp på rundt 215 biler.

M/S «Multi Enovation» er det andre fartøyet FSV Group får overlevert fra Sletta Verft i år. Totalt har FSV seks fartøy i ordre som er planlagt overlevert i 2023, hvor alle fartøyene vil ha et lignende elektrifisert framdriftsmaskineri. FSV Group har opplevd en kraftig vekst siden etableringen i 2011 og selskapet vil ha totalt 22 fartøy i drift når 2023 er omme. Parallelt med et intenst nybyggingsprogram, bygger rederiet også om noen av de eksisterende fartøyene til hybrid framdriftslinje. – Vi jobber hardt for å beholde en ledende posisjon innen elektrifisering av serviceflåten i næringen, og da er en slik omstilling nødvending, sier daglig leder i FSV Group, Arild Aasmyr.

Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft sier det er svært hyggelig å få levere enda et fartøy til FSV.

– Vi er stolt over å få levere moderne og miljøvennlige servicefartøy til FSV Group. FSV stiller meget strenge krav til kvalitet, finish samt leveransepresisjon, og vi ser på det som en stor tillitserklæring at de igjen valgte å bygge hos oss, legger han til.

Maskineri
Nybygget er utstyrt med Scania DI 13 generator som yter 425kW. Gir og propellanlegg er levert av Nogva Heimdal. Batteripakken har en kapasitet på 1050 kWh levert av Hagal Ocean. Styremaskin og thrustere er levert av PMH, hvorav styremaskin er av type SG500 og thrusterne yter 2 x 80 kW. Fremdriftssystem, IAS, EMS og manøversystem er levert av Elmarin AS.

Designet er av Solstrand Trading.

Dekksutstyr
Vinsj, styrepinner, haikjeft og capstaner er levert av MB Hydraulikk. Dimo har stått for leveranse av kran og EPU. Undervannsdronen (ROV) er levert av Sperre AS og er av type Sub-Fighter 10K.