Lengde oa 79,80 meter, lengde bpp 77,12 meter, største bredde er 16,00 meter og dybde i riss er oppgitt til 7,60 meter.

«Øystrand» – Første AAS 3602 STDE

Aas Mek. Verksted AS overleverte sitt bnr. 195 til Bømlo Brønnbåtservice AS den 16. januar 2017. Lastekapasiteten er på hele 3600 m3/540 t laks fordelt på to rom med skyveskott og trengesystem.

Det nye designet er utviklet av verftet selv på basis av lang erfaring med denne fartøystypen. Skrogmessig er det testet i modelltanken i Trondheim for optimalisering av skroglinjer for lavest mulig energiforbruk og størst mulig fart på last og ballast. Sirkulasjonen i lasterommet er optimalisert med CFD analyse for å få best mulig vannkvalitet under transport og avlusing. Skrogkonseptet er en videreutvikling av vårt spesielle forskipsdesign som gir roligere bevegelser i dårlig vær, lavere energiforbruk og redusert stress på både fisken og mannskapet, heter det i en pressemelding fra verftet. Båten er arrangert for åpen og lukket transport, sortering, smolt transport, avlusing med filter for oppsamling av lus og UV-behandling av alt sirkulasjonsvann.

M/S «Øystrand» er arrangert med elleve enmannslugarer med toalett og dusj, TV, musikkanlegg og sofagruppe. Ellers har skipet topp utstyrt messe og bysse, kaffebar ved arbeidsdekk, TV-stue, salong med panorama utsikt, kino, trimrom, samt skye lounge med jacuzzi og sittegruppe på toppen av styrhuset med 360 o panoramautsikt.

Styrehuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle systemer, fjernstyring av all last og fiske håndtering. Båten er godt utstyrt med elektronisk utstyr i henhold til fartsområde og regler for europeisk fart. Båten er utstyrt med vakuumtoalettsystem og kloakkrensing etter strengeste krav.

For optimal økonomisk og miljømessig drift, er båten utstyrt med dieselelektrisk fremdriftssystem på 3000 kW. Strømproduksjon besørges av 4 stk. hjelpemotorer, hver med en kapasitet på 1550 kW og totalt 6200 kW.