M/S "Sarpen" ved avgang Grovfjord Mek. Verksted AS. Foto: Verftet

«Sarpen» – levert fra Grovfjord Mek. Verksted

Grovfjord Mek. Verksted AS overleverte sitt bnr. 149, dykkerbåten M/S «Sarpen», til SJ Dykk AS i uke 45/2018.

M/S «Sarpen» er en katamaran med hoveddimensjoner 13,80 x 6,00 meter som SJ Dykk AS skal benytte til forskjellige arbeidsoppgaver for blant annet oppdrettselskaper, havnevesen, rederier og kommuner. Fartøyet skal bemannes med 3-4 arbeidsdykkere og er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Designet er arrangert med romslig rorhus, samt stort dekkshus med dykkerrom og verksted. Det er også installert avansert ROV utstyr med tracking. Fremdriften besørges av 2 stk. dieselmotorer hver 500 hk og vannjet-system som gir en toppfart på ca. 20 knop. Trapp i skuteside gir enkel adkomst til merd.

Det nye fartøyet er SJ Dykk sin 2. båt fra Grovfjord Mek. Verksted. Den første var bnr. 53, «Draug», overlevert i 2009.

Daglig leder i SJ Dykk, Stig Johnsen, forteller at etterspørselen etter selskapets tjenester er økende. – Med den nye båten styrker vi kapasiteten og får en dykkerbåt med svært avansert utstyr til å takle varierte og utfordrende oppgaver, sier Johnsen. – Vi er svært fornøyd med båten og det gode samarbeidet vi har hatt med verftet under byggeprosessen.

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium. Verftet er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. – Siden år 2000 har vi levert nærmere 110 båter til oppdrettsnæringen over hele landet, forteller Bård Meek-Hansen, daglig leder i GMV.