JK Foto

«T.A. Senior» levert fra Stadyard

Stadyard AS overleverte sitt bnr. 39 til reder Morten Ingebrigtsen i Akkarfjord, Finnmark den 3. mars 2017. Fartøyet er en kombinert snurper/snurrevadbåt designet av Seacon AS i Måløy.

Da byggekontrakten med Morten Ingebrigtsen ble signert, uttalte daglig leder Agnar Lyng ved Stadyard AS at man gledet seg til å bygge den ultimate kystfiskebåten i sin klasse. I næringen omtales «T.A. Senior» som det «trolig største» fartøyet under 15 meter. Graden av utstyr om bord er imponerende tatt i betraktning fartøyets kompakte mål. Det er lagt stor vekt på sikkerhet og, ikke minst, komfort for mannskapet.

Fiskefartøyet «T.A Senior» er rigget for not og snurrevad, med omfattende vinsj- og kranutrusning. Hovedmotoren yter 610 kW v/1900 o/min. Lengde o.a. er 14,99 meter med bredde 8,00 meter. Dybde til shelterdekk er 5,75 meter. Brennoljekapasiteten er oppgitt til 20 m3. Innredningen er arrangert for seks personer med 2 stk. tomannslugarer og 2 stk. énmannslugarer. Listen over navigasjons-, fiskeletings- og kommunikasjonsutstyr er omfattende.

Verftet videre: Stadyard AS har kontrakt (bnr. 40) på bygging av en SC21 «Max» som er et kombinert garn-/autolinefartøy for Kenfish II med levering sommeren 2018.